Skeptikerne

Hjem > Information >  Skeptikerne

Fordele og ulemper ved ioniseret alkalisk vand

 Skeptikerne

Der findes mange påstande om fordele ved indtagelse af ioniseret alkalisk vand. Der er imidlertid også en løbende debat mellem tilhængerne og skeptikerne af ioniseret alkalisk vand, som en potentiel sundhedskilde. Skeptikere siger, at der ikke er nok pålidelige undersøgelser til at validere marketing påstandende fra de virksomheder som producere vand ionisatorer. Vi vil her gennemgå nogle af de grundlæggende udsagn der typisk udfordres, og bestræbe os på at give et tilstrækkeligt bevisbaseret svar til kritikerne.

Neutralisering af surhed

 

Nogle skeptikere udfordrer påstanden om, at alkalisk vand neutraliserer overskydende surhed i kroppen. De hævder, at så snart en alkaliske drik kommer ind i maven, og kommer i kontakt med mavesyren, mister den sin alkalitet.

 

Ja det er rigtigt, maven neutraliserer faktisk ioniseret alkalisk vand. Mavens indre miljø er meget sur (pH ~ 4). Når alkalisk vand kommer ind i maven, daler syreniveauet i maven, mavecellerne intensiverer derfor produktionen af ​​mavesyre.

 

Det kan synes, at dette ville minimere virkningen af ​​det alkaliserede vand. Det er dog vigtigt at forstå, at der ikke er noget organ i kroppen til opbevaring af mavesyre, der produceres på forhånd. Maveceller producerer det efter behov, når mad indtræder i maven. Biprodukter af mavesyreproduktion, nemlig natriumbicarbonat og kaliumbicarbonat, spiller en vigtig rolle i alkalisering af kroppen. Bicarbonater virker som alkaliske buffere, der forbedrer blodets evne til at neutralisere hyperaciditet i kroppen. Da produktionen af ​​mavesyre intensiveres, stiger også produktionen af ​​bicarbonater. Som følge heraf passerer den større mængde bicarbonater ind i blodstrømmen. Med en stigning af bicarbonater vokser blodets evne til at neutralisere syrer, og syreringen af ​​kroppen bliver reduceret.

 

Hverken kosttilskud eller bagepulver opløst i vand kan øge mængden af ​​bicarbonater (alkaliske buffere) i blodet. Kun ioniseret alkalisk vand med en tilstrækkelig høj pH (8,5-9,5) kan gøre det. Ved at forbruge 2-2,5 l ioniseret vand dagligt, kan du opretholde et passende alkalisk bufferniveau og sikre eliminering af surt affald.

 

Det er dog tilrådeligt at undgå at drikke ioniseret alkalisk vand sammen med fødevarer, især dem, der vides at udløse et surt svar, fx kød og æg.

Microclustering til bedre absorption og hydrering

 

Under elektrolyseprocessen, der tager sigte på at fremstille ioniseret alkalisk vand, undergår vandmolekyler en kemisk omstrukturering kendt som mikroclustering. Mens almindeligt vand fra postevand kommer i store klynger med op til 13 molekyler, indeholder elektrolyseret vand kun 5 eller 6 molekyler. Den reducerede molekylære klyngestørrelse gør det muligt for kroppen at absorbere væsker sammen med deres mineralindhold meget hurtigere og effektivt og giver således en fordel til ioniseret alkalisk vand som en overlegen hydratkilde.

 

Hvad har videnskaben at sige?

 

Alligevel er der skeptikere, der insisterer på, at der ikke findes noget gyldigt og velrenommeret videnskabeligt bevis for eksistensen af ​​disse mikroklynger, og ideen om bedre hydratisering på grund af mikroclustering er endnu ikke bevist.

 

Det er nu ikke ligefrem tilfældet. En uafhængig undersøgelse foretaget i 2003 af kinesisk sundhedsvidenskab og teknologi samfund [1] fastholdt fordelene ved mikroklasseret vand. Deltagerne i Hydration and Health-projektet sammenlignede destilleret vand og amerikansk patenteret mikroklustervand. I løbet af en 4 ugers testperiode observerede forskere, at mikroklustret vandforbrug forbedrede cellevandsfordeling, basalmetabolismen, fasevinklen og cellekapacitansen. De fandt ud af, at 60 procent af de mennesker, der drak det, oplevede en ti gange stigning i deres cellulære hydratiseringsniveau. En anden bemærkning var, at en relativt lille størrelse af molekylær klynge kan være en af ​​de mekanismer, der fremmer cellestruktur og funktion forbedring.

 

[1] Wang, Z. Y .; Zhou, Z. C .; Zhu, K. N .; Wang, X .; Pan, J. G .; Lorenzen, L. H .; Zhou, M. C. Mikroklibset vand og hydrering. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition. 2004, vol. 13, s. S128-S128. 1 / 2p.

Et middel til al sygdom?

 

Ville det være berettiget at hævde, at ioniseret alkalisk vand er et universalmiddel, der hjælper dig med at slippe af med alle lidelser og forebygge sygdom i fremtiden?

 

Nej, bestemt ikke. Den etablerede system henviser ikke til ioniseret alkalisk vand som en mulig "medicin", ligesom det etablerede system heller ikke henviser til det gavnlige i frisk luft, motion, rekreation, eller sund mad som medicin. Vi er dog godt bevidste om, hvor fordelagtige disse ting er for menneskers sundhed, og hvor mange lidelser der kan løses ved blot at arbejde på disse områder.

 

Det er derfor op til den enkelte at afgøre, om man vil betragte noget så almindeligt og livsnødvendigt som drikkevand, og herunder ioniseret alkaliseret vand, som et middel til at hjælpe kroppens funktioner - eller som en mulig igangsætter for kroppens egne funktioner. Eller en ting mere vi kan gøre i forsøget på at leve sundere.

Antioxidativ stress

 

Siden 1970'erne er oxidativ stress blevet anerkendt som en bidragende faktor i kroppens aldringsproces og en række fælles patologier som diabetes, hjerte-kar-sygdom og kræft. Antioxidanter spiller en aktiv rolle i forebyggelsen af cellulær skade, som spiller en rolle i udviklingen af disse forhold. En række undersøgelser, der er foretaget ajourført, har vist, at alkalisk vand er en kraftig antioxidant, der arbejder mod skade på frie radikaler. Der er dog skeptikere, der hævder, at der ikke er grund til at tro på dette.

 

Hvad har videnskaben at sige?

 

I 1997 offentliggjorde professor S. Shirahata og hans kolleger fra Kyushu University (Japan) en banebrydende undersøgelse af de ionoxerede vandrens antioksidante egenskaber [1]. Yderligere kliniske undersøgelser udført i Japan og USA har vist, at ioniseret alkalisk vand ikke kun understøtter syre-alkalisk balance i kroppen, men også styrer friradikalaktivitet og arbejder for at reducere dets farlige virkninger. For at opsummere deres resultater er forbruget af alkalisk vand (ERW):

 

  • Kan reducere oxidativt stress i kroppen [2],
  • forhindrer oxidativ DNA-skade induceret af oxygenfri radikaler [3],
  • sænker oxidativ stress i hjernen og forhindrer nedsættelse af kognitive funktioner [4].
  • Bemærk, at ioniseret alkalisk vand ikke kun virker som en antioxidant, men styrker effekten af ​​fermentative og ikke-fermenterende antioxidanter mange gange over.

 

[1] Shirahata S., Kabayama S., Nakano M., Miura T., Kusumoto K., Gotoh M., Hayashi H., Otsubo K., Morisawa S., Katakura Y. Elektrolyserede reducerede vandskavanger aktive iltarter og beskytter DNA mod oxidativ skade. Biochem Biophys Res Commun. 8. maj 1997; 234 (1): 269-74.

 

[2] Yanagihara T., Arai K., Miyamae K., Sato B., Shudo T., Yamada M., Ayoyama M. Elektrolyseret Hydrogenmættet Vand til Drikkebrug, udløser en Antioxidativ Effekt: En Feeding Test med rotter. Biosci. Biotechno. Biochem., Okt. 2005; 69 (10): 1985-7.

 

[3] Hanaoka K., Sun D., Lawrence R., Kamitani Y., Fernandes G. Mekanismen for de forbedrede anti-oxidative virkninger mod superoxidanionradikaler af reduceret vand produceret ved elektrolyse. Biofysisk kemi 1 jan 2004; 107 (1): 71-82.

 

[4] Nagata K., Nakashima-Kamimura N., Mikami T., Ohsawa I., Ohta S., Forbrug af molekylært hydrogen forhindrer de stressinducerede værdiforringelser af Hyppocampus-afhængige læringsopgaver under kronisk fysisk tilbageholdenhed i mus. Neuropsykopharmacology (2008), s. 1-8

Sundhedsmæssige fordele: afgørende eller foreløbig?

 

Ioniseret alkalisk vand, også kendt som elektrokemisk reduceret vand (ERW), er gavnligt for menneskers sundhed. Faktisk kan det i flere tilfælde være et middel til terapi. Alligevel hævder nogle, at ethvert krav vedrørende sundhedsfordelene ved ioniseret vand er ubegrundet.

 

Et mere præcist synspunkt ville være, at meget af forskningen om de potentielle fordele ved alkalisk vand, der er udført hidtil, er kun foreløbigt.

 

Hvad har videnskaben at sige?

 

En række pilotundersøgelser i Japan, Korea, USA og Rusland har givet lovende data, selv om nogle af deres sundhedsanprisninger skal bekræftes ved yderligere undersøgelser. Kliniske undersøgelser, der undersøger fordelene ved alkalisk vand, tager faktisk årtier at afslutte, og vand ioniseringen er stadig meget ung.

 

På den anden side er der en stigende mængde forskning. Japan leder her som det første land for at interessere sig for de sundhedsmæssige fordele ved ERW. Undersøgelser af funktionen af ​​drikkevaren ERW (pH 8-10) blev først gennemført i 1931. I 1966 indrømmede det japanske sundhedsministerium, arbejds- og velfærdsministeriet, at ERW var en effektiv behandling af kronisk diarré, fordøjelsesbesvær, unormal gastrointestinal gæring, antacid og hyperaciditet og godkendte produktionen af ​​en ERW-producerende enhed til hjemmebrug [1]. I samme år anerkendte ministeriet vand ioniseringen som en medicinsk enhed beregnet til sundhedsmæssige formål.

 

I 1970 blev vand ionisers introduceret i Sydkorea og senere certificeret til brug af den koreanske Food and Drug Administration (KFDA, nu Ministeriet for Fødevarer og Narkotikasikkerhed) som medicinsk udstyr. KFDA bekræftede, at vand produceret af sidstnævnte kan hjælpe med at lindre gastrointestinale symptomer såsom abnorm gæring i tarmene, fordøjelsesbesvær, kronisk diarré og hyperaciditet i maven.

 

I perioden 1985-2000 gennemførte de japanske forskere H. Hayashi fra Water Institute of Japan og M. Kawamura fra Kyowa Medical Clinic en undersøgelse og fremlagde deres resultater om de positive virkninger af alkaliseret vand til behandling af en række forskellige sygdomme [2].

 

Den allerede nævnte professor S. Shirahata og hans team på Kyushu University gennemførte en omfattende undersøgelse af ioniseret alkalisk vand og i 1997 forberedte et af de første videnskabelige værker på dets antioxidante egenskaber. Andre lande begyndte også at vise en stigende interesse for ioniseret vand. Forskere i Tyskland, USA, Korea og Kina har siden siden anerkendt de fordelagtige kvaliteter af ioniseret vand. Koreanske [3] og tyske [4] forskere har gennemført omfattende undersøgelser af den anti-diabetiske virkning af ioniseret alkalisk vand. Forskningsdata produceret af japanske og tyske forskere på den stimulerende virkning af ioniseret alkalisk vand på kroppens immunsystem og dets rolle i forebyggelsen af ​​tumorudvikling har skabt stor interesse.

 

[1] Shirahata S., Hamasaki T. og Teruya K., Avanceret forskning om sundhedsfordelen ved reduceret vand. Trends in Food Science & Technology 23 (2012), s. 124-131

 

[2] Http: / / www.hydrogeninmywaterbottle.com/html/research.html

 

[3] Kim MJ, Kim HK. Antidiabetiske virkninger af elektrolyseret reduceret vand i streptozotocin-inducerede og genetiske diabetiske mus. Life Science. 10 nov 2006; 79 (24): 2288-92. Epub 2006 Aug 2.

 

[4] Dina Gitelman og Dr. med. Hans Georg 5chwedes: "Kann man Diabetes mellitus mit aktiviertem Wasser behandeln?" CO'MED nr. 08/2007

FIND OS

 

 

Studio Balance ApS

Veksebovej 4, 3480 Fredensborg

Telefon: 20 44 80 48

Email: info@alkaliskvand.dk

CVR-nr.: 31 61 13 26

BESØG

 

Hvis du vil besøge os kan det gøres efter forudgående aftale. Brug venligst "Kontakt os" formularen for at aftale dette. 

HURTIGE LINKS

 

 

HJEM  | INFORMATION

AQUATOR  |  KONTAKT OS

 

Copyright Studio Balance ApS © All Rights Reserved